Project

General

Profile

Statistics provider isn't working properly after Tigase upgrade from 5.1 to 5.2.0

Igor Khomenko
Added over 4 years ago

I had Tigase 5.1 system with statistics provider, which works great - it provides all the values

In init.properties I use next line to enable it:

--monitoring = http:9080,jmx:9050

After upgrade to Tigase 5.2 some values in http page of statistics provider are always 0, for example:

  • IQOtherNumber

  • IQOtherNumberPerSec

  • MessagesNumber

  • MessagesNumberPerSec

but SystemDetails, Uptime, SMPacketsNumber, SMPacketsNumberPerSec work great

Do we need to set additional settings in init.properties for Tigase 5.2?


Replies (6)

Added by Wojciech Kapcia TigaseTeam over 4 years ago

Do those parameters returned correct values previously? From the quick look at history - they weren't there altogether and currently they serve only as placeholders as they are not calculated.

Added by Igor Khomenko over 4 years ago

Yes, with 5.1 it worked fine - I was getting at least params MessagesNumber, MessagesNumberPerSec in real time

Sorry about IQOtherNumber, IQOtherNumberPerSec - they didn't work also in 5.1

But main issue is with messages statistics - I see zero values now

Added by Wojciech Kapcia TigaseTeam over 4 years ago

If you get all statistics (or statistics for particular component) then the values are correct. However due to rename of some statistics a while back those mentioned by you weren't retrieved correctly. I've pushed a quick fix to the repository - it will be included in next nightly.

Added by Igor Khomenko over 4 years ago

Thanks for this, could you please provide a link to your commit

Added by Igor Khomenko over 4 years ago

Thanks,

MessagesNumber, MessagesNumberPerSec, PresencesNumber, PresencesNumberPerSec now work great!

IQOtherNumber, IQOtherNumberPerSec still don't work and this did't work in 5.1 too

So it's fine for now, thanks

    (1-6/6)