Project

General

Profile

Offline messages are not delivered, if are sent right after (or less than 30 seconds) the peer contact go offline

Hamid Alimohammadi
Added about 4 years ago

Hi,

We are facing a problem, If anyone have experienced similar issue, I appreciate for any hint.

Bellow are two simple scenarios when User1 sends an offline message to User2. In the first scenario everything is OK while in the second one the User2 don't receive the offline message:

1) User2 becomes offline. Two minutes latter User1 sent an offline message to User2. User2 becomes online again and he receives the offline message.

2) User2 becomes offline. Two seconeds latter User1 sent an offline message to User2. User2 becomes online again but he does not receives the offline message.

Bellow is my init.properties file:

config-type=--gen-config-def

--admins=admin@mydomain.net

--virt-hosts=server1.mydomain.net

--user-db-uri=jdbc:mysql://10.1.1.10/tigasedb?user=tigase&password=tigase10

--user-db=mysql

--cluster-mode=true

--cluster-nodes= server1.mydomain.net, server2.mydomain.net

--debug = server

--monitoring=jmx:9050,http:9080,snmp:9060

--sm-plugins = +message-archive-xep-0136,+jabber:iq:auth,+urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-sasl,+urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-bind,+urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-session,-jabber:iq:register,+jabber:iq:roster,+presence,+jabber:iq:privacy,+jabber:iq:version,+http://jabber.org/protocol/stats,+starttls,+amp,-msgoffline,+vcard-temp,+http://jabber.org/protocol/commands,+jabber:iq:private,+urn:xmpp:ping,+basic-filter,+domain-filter,+pep,-zlib,+jabber:iq:last

--amp-security-level = NONE

--comp-class-6 = tigase.archive.MessageArchiveComponent

--comp-class-5 = tigase.http.rest.RestMessageReceiver

--comp-class-4 = tigase.stun.StunComponent

--comp-class-3 = tigase.socks5.Socks5ProxyComponent

--comp-class-2 = tigase.pubsub.PubSubComponent

--comp-class-1 = tigase.muc.MUCComponent

--comp-name-6 = message-archive

--comp-name-5 = rest

--comp-name-4 = stun

--comp-name-3 = proxy

--comp-name-2 = pubsub

--comp-name-1 = muc

Thanks in advance for any help:


Replies (5)

Added by Wojciech Kapcia TigaseTeam about 4 years ago

Which version do you use? There was a lot of work regarding similar issue in the current development branch and I can't replicate the issue with the latest nightlies - can you try those?

Added by Hamid Alimohammadi about 4 years ago

Thank you Wojciech for you reply.

We are using the version 5.2.1

Sorry for my poor English skills,but I didn't get the point for the word "nightlies" in your reply.

Do you mean I try the new version 5.2.2?

Thank you again for help.

Added by Wojciech Kapcia TigaseTeam about 4 years ago

"Nightlies" are daily builds from the latest sources. You can find them in here: http://build.tigase.org/nightlies/dists/2014-11-01/

Added by Hamid Alimohammadi about 4 years ago

Thank you,

I was not aware of this builds. I will install the latest sources.

Added by Hamid Alimohammadi about 4 years ago

Hello again Wojciech,

Just to inform that I installed the latest "Nightlies" version and the problem was fixed.

Thank you for support.

BR/Hamid A.

    (1-5/5)