Project

General

Profile

Issue on config pubsub node

hao ma
Added almost 4 years ago

hi:

when I  use pubsub V3.0.1 or higher version   .  When i create node just meet a issue
DATA=<iq from="274@cy/Smack" id="nIUuf-5" to="pubsub.cy" type="set" xmlns="jabber:client"><pubsub xmlns="http://jabber.org/protocol/pubsub#owner"><configure node="0019900010201501"><x type="submit" xmlns="jabber:x:data"><field var="pubsub#node_type" type="list-single"><value>leaf</value></field><field var="pubsub#access_model" type="list-single"><value>open</value></field><field var="pubsub#publish_model" type="list-single"><value>open</value></field><field var="pubsub#persist_items" type="boolean"><value>1</value></field><field var="pubsub#notify_retract" type="boolean"><value>1</value></field><field var="pubsub#max_items" type="text-single"><value>65535</value></field></x></configure></pubsub></iq>, SIZE=704, XMLNS=jabber:client, PRIORITY=NORMAL, PERMISSION=AUTH, TYPE=set
java.lang.RuntimeException: java.lang.NullPointerException
    at tigase.pubsub.modules.NodeConfigModule.process(NodeConfigModule.java:415)
    at tigase.component2.modules.ModulesManager.process(ModulesManager.java:87)
    at tigase.component2.AbstractComponent.processStanzaPacket(AbstractComponent.java:221)
    at tigase.component2.AbstractComponent.processPacket(AbstractComponent.java:209)
    at tigase.pubsub.PubSubComponent.processPacket(PubSubComponent.java:599)
    at tigase.server.AbstractMessageReceiver$QueueListener.run(AbstractMessageReceiver.java:1424)
Caused by: java.lang.NullPointerException
    at tigase.pubsub.modules.NodeConfigModule.parseConf(NodeConfigModule.java:135)
    at tigase.pubsub.modules.NodeConfigModule.process(NodeConfigModule.java:295)
    at tigase.component2.modules.ModulesManager.process(ModulesManager.java:87)
    at tigase.component2.AbstractComponent.processStanzaPacket(AbstractComponent.java:221)
    at tigase.component2.AbstractComponent.processPacket(AbstractComponent.java:209)
    at tigase.pubsub.PubSubComponent.processPacket(PubSubComponent.java:599)
    at tigase.server.AbstractMessageReceiver$QueueListener.run(AbstractMessageReceiver.java:1424)
java.lang.NullPointerException
    at tigase.pubsub.modules.NodeConfigModule.parseConf(NodeConfigModule.java:135)
    at tigase.pubsub.modules.NodeConfigModule.process(NodeConfigModule.java:295)
    at tigase.component2.modules.ModulesManager.process(ModulesManager.java:87)
    at tigase.component2.AbstractComponent.processStanzaPacket(AbstractComponent.java:221)
    at tigase.component2.AbstractComponent.processPacket(AbstractComponent.java:209)
    at tigase.pubsub.PubSubComponent.processPacket(PubSubComponent.java:599)
    at tigase.server.AbstractMessageReceiver$QueueListener.run(AbstractMessageReceiver.java:1424)

I want to know, if what message is needed in the data and I missed?


Replies (1)

Added by Wojciech Kapcia TigaseTeam almost 4 years ago

Thank you for reporting, I've fixed the issue in the pubsub component.

    (1-1/1)